APK

apk

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring. Uw auto eens in de zoveel tijd APK worden gekeurd. Dit hangt af van de brandstof en de leeftijd van uw auto. 

 

Een auto moet voor het eerst gekeurd worden als deze vier jaar oud is, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens om het jaar. Dit schema wordt 4-2-2-1 genoemd en is geldig voor personenauto's met een benzine- of elektromotor. Als de personenauto voorzien is van een diesel-, gas- of andere motor dan is het 3-1-1 schema van toepassing. Dus de eerste keer na drie jaar, vervolgens om het jaar.

Als de auto ouder is dan 30 jaar dan mag hij om het jaar gekeurd worden zes weken voordat de auto gekeurd moet worden. Als de auto van voor januari 1960 is dan hoeft die helemaal niet meer gekeurd te worden.

 

Deze keuring verhoogt de verkeersveiligheid en beschermt het milieu. Maar het blijft een momentopname en het betekent dus niet dat uw auto ’t het hele jaar blijft doen. Regelmatige controle en goed onderhoud van uw auto is dus belangrijk, ook al is hij APK gekeurd.
De APK is bij een onderhoudsbeurt volgens onze specificaties gratis.