Onderhoud & Reparaties

onderhoudenreparatiesVoor elke type auto geeft de fabrikant een onderhoudsschema op. Ook onafhankelijke autobedrijven beschikken over deze schema’s. Onderhoudt u de auto volgens dit schema dan gaat de auto langer mee, komt u niet voor ongewenste verassingen te staan en weet u zeker dat u veilig op weg gaat. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig verversen van de olie, het afstellen van de remmen en het vervangen van de distributieriem.

Grote- en kleine beurt
Grofweg kennen we twee soorten onderhoudsbeurten, de grote- en de kleine beurt. Bij de kleine beurt worden de meest essentiële punten gecontroleerd zoals vloeistoffen, lichten, remmen, ruitenwissers, schokdemper, uitlaat etc. En wordt in de meeste gevallen de olie ververst en het oliefilter vervangen.

Bij een grote onderhoudsbeurt worden meerdere onderdelen nauwkeurig gecontroleerd en indien noodzakelijk vervangen. De APK keuring is gratis als er gelijktijdig een grote onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd.

U kunt er op vertrouwen dat wij deze beurten uitvoeren volgens de specificaties van de fabrikant.

Zomer- en Winterbeurt
Denk ook eens na over een zomer- of een winterbeurt. Veel auto’s worden een paar keer per jaar aan soms extreme omstandigheden blootgesteld. Bijvoorbeeld tijdens een lange reis met caravan naar het zuiden. Of een rit over besneeuwde en beijzelde wegen op weg naar de wintersport. In dergelijke gevallen is het raadzaam om vooraf een aantal zaken te laten checken. Zit er nog voldoende koelvloeistof in het systeem? Heeft de remvloeistof nog de juiste samenstelling? Zit er nog voldoende profiel op mijn banden? U kunt het beste voor de zomer en winter even een check uit laten voeren zodat u altijd veilig op weg bent. Het onafhankelijke autobedrijf zal u op maat adviseren.

Uitlaten, accu’s
Voor een uitlaat, een accu of schokbrekers is ons autobedrijf het beste adres. U vindt er een grote sortering van alle bekende merken tegen concurrerende prijzen. En altijd zeer snel leverbaar, vaak zelfs di